ukenru
prezident-doruchiv-uryadu-prodovzhiti-kontrakt-na-vigotovlennya-btriv

Президент доручив уряду продовжити контракт на виготовлення БТРів

 • 12210 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський ініціює розгляд Кабінетом міністрів питання щодо продовження контракту на виготовлення 45 БТР-4Е. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Президент України Володимир Зеленський ініціює розгляд Кабінетом міністрів питання щодо продовження контракту на виготовлення 45 БТР-4Е держпідприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова" (ХКБМ), що входить до Державного концерну "Укроборонпром", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час робочої поїздки до Харківської області Володимир Зеленський відвідав підприємства "Укроборонпрому". Зокрема, Глава держави ознайомився з перебігом виконання державного замовлення на 45 БТР-4Е. Їх мали виготовити ще у червні цього року. Президента поінформували, що через зрив термінів виконання контракту 15 листопада на завод можуть накласти штрафні санкції за державними гарантіями.

"Стан підприємств "Укроборонпрому" жахливий. Нам треба зустрітися й узгодити план дій. Доручаю забезпечити продовження терміну виконання контракту між Міністерством оборони України та Державним підприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова", укладеного на виконання постанови Кабінету міністрів України від 14 липня 2016 року у частині перенесення дати остаточного відвантаження продукції до 31 серпня 2020 року", – сказав Володимир Зеленський.

Зазначається, що це рішення дасть змогу найближчим часом виготовити 12 БТР-4Е. Інші бронетранспортери виготовлять до кінця серпня 2020 року.

Окрім того, Президент відвідав державне підприємство "Завод імені В. О. Малишева" та ознайомився зі зразками військової техніки, яку виробляють на заводі, а саме танками "Оплот" та "Булат". На ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" Глава держави ознайомився з виробничими потужностями цеху остаточної збірки, оглянув зразки цивільної та військово-транспортної техніки.

Нагадаємо, Володимир Зеленський сказав, що починаючи з 2009 року для ЗСУ в Україні побудували один танк.

Українські Національні Новини

Політика