premiera-ispanii-vyklykano-dlia-nadannia-svidchen-yak-svidka-u-spravi-svoiei-druzhyny

Прем'єра Іспанії викликано для надання свідчень, як свідка у справі своєї дружини

 • 13041 переглядiв

Педро Санчеса викликали до суду як свідка у справі про корупцію і торгівлю впливом, у якій фігурує його дружина Бегонья Гомес. Це перший випадок виклику чинного прем'єра Іспанії до суду з 2017 року.

Прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса викликали для дачі свідчень як свідка у справі, в якій фігурує його дружина Бегонья Гомес - обставини справи пов'язані з підтримкою корупції та торгівлею впливом. Пише УНН з посиланням на Euronews.

Деталі

Прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса викликали для надання свідчень як свідка в розслідуванні ймовірних звинувачень у корупції та торгівлі впливом, висунутих проти його дружини. У квітні 2024 року, обставини цієї справи змусили іспанського топ-чиновника задуматися про відставку. Представник суду заявив, що свідчення Санчеса будуть «зручними, корисними і доречними» для розслідування, щоб встановити, чи мало місце продавлювання впливу.

Довідково

Це перший випадок, коли чинний прем'єр-міністр Іспанії був викликаний для дачі свідчень у судовому процесі відтоді, як Маріано Рахой (іспанський політик, лідер Народної партії з 2004 року - ред.) був викликаний для дачі свідчень у 2017 році в рамках справи про корупцію, що призвела до засудження кількох членів Народної партії (ПП).

Нагадаємо

УНН повідомляв, що прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес припиняв виконання своїх державних обов'язків на тлі звинувачень у корупції, висунутих проти його дружини.

Все будет по-другому: Педро Санчес передумал уходить в отставку29.04.2024, 15:10

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі