pratsivnyky-media-na-period-yikh-vidriadzhennia-v-raiony-vedennia-boiovykh-dii-pidliahaiut-oboviazkovomu-strakhuvanniu-vr-pidtrymala-zakonoproiekt

Працівники медіа на період їх відрядження в райони ведення бойових дій підлягають обов’язковому страхуванню: ВР підтримала законопроєкт

 • 28914 переглядiв

Верховна Рада підтримала законопроект, який зобов'язує роботодавців страхувати життя, здоров'я та працездатність журналістів та інших працівників ЗМІ від нещасних випадків під час відряджень у райони бойових дій або на тимчасово окуповані території України.

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який зобов’язує роботодавців обов’язково застрахувати журналістів та інших працівників на період їх відрядження в райони ведення бойових дій або на тимчасово окуповані території України. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11153.

"№11153 - про страхування журналістів. За основу (252),

- повідомив Железняк.

Деталі

Відповідно до законопроєкту, суб’єкти у сфері медіа за рахунок своїх коштів або за рахунок будь-яких інших не заборонених законом джерел зобов’язані укласти договори страхування життя, здоров’я, працездатності журналістів та інших своїх працівників від нещасного випадку за класом страхування 1 на період їх відрядження в райони ведення бойових дій або на тимчасово окуповані території України.

Порядок та умови такого страхування визначається Державним комітетом телебачення і радіомовлення України за погодженням з Національним банком України.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №10017 щодо виконання Пенсійним фондом функцій уповноваженого органу у сферах загальнообов'язкового державного соціального страхування, які спричинили втрату працездатності.

Популярні

Новини по темі

Чехія готова приєднатися до програми Ukraine Facility

 • 23774 переглядiв

Армія рф вдарила ракетою Х-59 по Чернігівщині - Генштаб

 • 26243 переглядiв