povitriani-syly-znyshchyly-ponad-8-tysiach-tsilei-voroha-za-25-roky-oleshchuk

Повітряні Сили знищили понад 8 тисяч цілей ворога за 2,5 роки - Олещук

 • 78436 переглядiв

За 2,5 роки війни ПС ЗСУ знищили понад 8000 повітряних цілей ворога. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість - на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

За два з половиною роки Повітряні Сили знищили понад 8000 повітряних цілей ворога. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження. Про це розповів командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук у День Повітряних Сил ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Олещук вказав, що цілодобово ворог атакує Україну бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками.

За його словами, повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі.

За два з половиною роки Повітряні Сили знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей!

-заявив Олещук.

Командувач ПС ЗСУ зауважив, що якісно та уміло застосовуючи сучасне західне озброєння, воїни Повітряних Сил проявили неабияку мужність, героїзм, професіоналізм та винахідливість.

У період широкомасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25, посмертно.

"Робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше": Зеленський привітав військових з професійним святом04.08.24, 09:29

Популярні

Новини по темі

Терористи обстріляли Сумщину: 22 вибухи у трьох громадах

 • 27287 переглядiв

рф вбиває цивільних: 1 загиблий і 4 поранених

 • 26339 переглядiв