ukenru
povernennya-deportovanikh-ukrayintsiv-bude-sche-odniyeyu-viynoyu-z-rosiyeyu-podolyak

Повернення депортованих українців буде ще однією війною з росією – Подоляк

 • 152696 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк переконаний, що повернення додому примусово депортованих в росію українців стане ще одним фронтом для України після завершення активної фази війни. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ОПУ та Twitter Подоляка.

Цитата

"Ми відстежуємо долю кожного українця, який був примусово депортований до. Ми докладемо максимум зусиль, щоб повернути всіх наших людей додому, але розуміємо, що це буде нелегко. Повернення депортованих українців додому буде ще однією війною з росією – війною за наших громадян", — написав Подоляк.

Деталі

За словами Подоляка, росія, яка має історичну традицію та практику так званого переселення народів для того, щоб відірвати їх від рідної землі, ніколи не зізнається, що людей вивезли силоміць. Він вважає, росіяни й далі переконуватимуть світову спільноту в тому, що ця міграція була добровільною.

Щодо можливостей повернення депортованих українців радник керівника ОПУ зазначив, що насамперед потрібно буде вивчити, кого, як і за яких умов вивезли до росії, хто погодився, а кого депортували силоміць. Після цього необхідно скласти юридично вивірені списки і передати їх російській стороні.

Подоляк переконаний, що до цих людей мають приїхати посередники чи представники міжнародних організацій, які викликатимуть довіру, щоб громадяни могли відкрито спілкуватися з ними та не боялися розповісти, що хочуть повернутися в Україну

Нагадаємо

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив, що до росії з тимчасово захоплених територій України примусово вивезли понад 500 тис. українців, серед яких 121 тис. — діти.

Українські Національні Новини

Політика