ukenru
potribno-kilka-tyzhniv-perehovoriv-dlia-vyrishennia-problemy-holova-komitetu-seimu-polshchi-pro-blokuvannia-kordonu

Потрібно кілька тижнів переговорів для вирішення проблеми: голова комітету Сейму Польщі про блокування кордону

 • 31354 переглядiв

Переговори між польським та українським урядами займуть кілька тижнів, щоб вирішити питання блокування польськими фермерами кордону з Україною через захист певних сільськогосподарських секторів.

Для вирішення питання блокування польськими фермерами кордону з Україною необхідно кілька тижнів. Про це в інтерв’ю Українському радіо заявив голова комітету закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль, передає УНН.

Проблема з фермерами і проблема із захистом певних сегментів сільськогосподарського виробництва, тобто, просто кажучи, пшениці, кукурудзи, малини, буде вирішена. Потрібно кілька тижнів переговорів. Пошук рішення не є чимось новим. Я думаю, що протягом кількох тижнів це буде. І польський уряд, і український уряд повинні порозумітися, знайти рішення, щоб могли продавати українські товари, але також захистити кілька секторів польського виробництва 

- сказав Коваль.

Він додав, що в історії Європейського Союзу вже були десятки, сотні таких криз, коли через відкриття ринку треба було захистити якісь сектори виробництва в якійсь країні та висловив впевненість, що ЄС знає способи, як це зробити.

Нагадаємо

Станом на сьогоднішній ранок у чергах на п'яти пунктах пропуску в Польщі перебувало 1150 вантажівок, які прямують в Україну на тлі блокади польських фермерів, більшість з них - навпроти пункту пропуску "Ягодин".