ukenru
posukha-u-krimu-u-dzhankoyskomu-rayoni-postrazhdali-posivi-girchitsi-lonu-ta-sonyashnika

Посуха у Криму: у Джанкойському районі постраждали посіви гірчиці, льону та соняшника

 • 23442 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Через посуху в 2020 році в Джанкойському районі постраждали посіви гірчиці, льону, проса та соняшника. Про це повідомила глава російської адміністрації Джанкойського району Інна Федоренко, передає УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

За її словами, недосів олійних культур “у зв’язку з малим запасом продуктивної вологи” становив близько 5-6 тисяч га, з посіяних більш ніж 11 тисяч га намолочено 6997,8 тонни, в результаті чого врожайність склала 6,4 ц/га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму аномально тепло: зафіксовано температурний рекорд

“У період з березня по жовтень спостерігалося природне явище ”атмосферна і грунтова посуха“, яка негативно позначилася на розвитку рослин протягом усього вегетаційного періоду від чого постраждали посіви гірчиці, льону, проса та соняшника”, — цитує Федоренко пресслужба російської адміністрації міста.

Нагадаємо, в окупованому Криму пересох водоспад.

Як повідомляв УНН, в окупованому Криму критичний дефіцит прісної води через посуху і припинення водопостачання з материкової України. Окупаційна влада вдається до різних методів для забезпечення "потреб" на території окупованого півострова.

Додамо, що окупаційна влада пообіцяла кримчанам воду у новому році.

Українські Національні Новини

Суспільство