ukenru
postpred-rosiyi-v-oon-ne-bachit-pidstav-dlya-rozsliduvannya-otruyennya-navalnogo

Постпред Росії в ООН не бачить підстав для розслідування отруєння Навального

 • 11585 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Російські лікарі не знайшли в аналізах Навального слідів хімзброї, заявив постійний представник Росії в ООН Василь Небензя, звинувативши Берлін у приховуванні даних. Постпред ФРН в ООН Крістоф Хойсген вказав, що всі дані передані в Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі. Про це повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

"Різкий обмін репліками з приводу інциденту з Олексієм Навальним стався між постійним представником Росії в ООН Василем Небензєю і його колегами з Німеччини, США, Великої Британії та інших країн у четвер, 10 вересня, на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, присвяченому проблемі застосування хімзброї у Сирії. Небензя заявив, що у Росії немає підстав починати розслідування інциденту з Олексієм Навальним", - пише видання.

За словами Небензя, російські лікарі, "які, до речі, врятували Олексія Навального, не знайшли ніяких слідів хімічної зброї в його аналізах".

"Постпред Росії послався на те, що Німеччина не надала ніяких доказів отруєння Навального", - додає видання.

Відзначається, що Берлін передав дані по Навальному в ОЗХЗ.

"Всі дані по Навальному передані німецькою стороною в Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в Гаазі, а Росія використовує "чергову димову завісу", - заявив постпред ФРН в ООН Крістоф Хойсген.

Він підкреслив, що отруєння Навального - це не питання двосторонніх відносин Москви і Берліна, а питання міжнародної стурбованості з приводу застосування хімзброї.

Як зазначив Хойсген, "було б дуже добре, якби Росія співпрацювала з ОЗХЗ у з'ясуванні всієї таємниці у випадку з використанням "Новачка" (для отруєння Навального - ред.).

"Небензя заперечив, що інцидент з Навальним - це як раз таки питання двосторонніх російсько-німецьких відносин, і якщо Москва не отримає від Берліна матеріали по Навальному, "це буде розцінено російською стороною як відмова уряду Німеччини встановити правду" і розцінено як "кричуща провокація", - додає видання.

Зазначається, що конфронтація у Радбезі ООН сталася після того, як США, Бельгія, Велика Британія, Естонія і Франція висловили глибоку заклопотаність у зв'язку з тим, що у Німеччині вважають 44-річного російського опозиціонера жертвою використання бойового хімікату з групи "Новачок".

Так, представники США і Великої Британії зажадали від Росії прозорого і всеосяжного розслідування щодо інциденту з Навальним.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська у Москву. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він знаходився у комі. Омські лікарі провели ряд аналізів і прийшли до висновку, що це не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після чого його ввели у штучну кому. 7 вересня опозиціонера вивели з коми.

Також повідомлялося, що 10 вересня російський опозиціонер Олексій Навальний повністю прийшов до тями після виходу з коми.

Соратники Навального вважають, що він був отруєний і заявляють, що це пов'язано з його політичною діяльністю. У Кремлі заперечують причетність до інциденту з політиком.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

Українські Національні Новини

Новини Світу