ukenru
posol-rf-proihnoruvav-vyklyk-do-mzs-polshchi-cherez-porushennia-povitrianoho-prostoru-raketoiu

Посол рф проігнорував виклик до МЗС Польщі через порушення повітряного простору ракетою

 • 28117 переглядiв

Російська крилата ракета порушила повітряний простір Польщі на 39 секунд, але російський посол не з'явився на виклик Польщі для пояснення інциденту.

Посол російської федерації в Польщі не з'явився на виклик до польського МЗС, щоб пояснити інцидент із російською крилатою ракетою, яка порушила повітряний простір Польщі 24 березня, повідомив представник МЗС країни Павел Вронський, пише УНН з посиланням на Rzeczpospolita.

Деталі

"Віденська конвенція чітко визначає обов'язки посла в країні перебування", - сказав Вронський, повідомивши, що андрєєв не з'явився до МЗС Польщі.

Говорячи про те, що андрєєв, незважаючи на виклик у МЗС, не з'явився до штаб-квартири МЗС Польщі, Вронський підкреслив, що польська сторона "задається питанням, чи слідує посол вказівкам мзс у москві і чи здатен він належним чином представляти інтереси рф у Варшаві".

"Дипломатична нота МЗС Польщі про порушення повітряного простору Польщі буде направлена до мзс росії в інший спосіб", - додав Вроньський.

Ноту планується направити безпосередньо до мзс росії.

Доповнення

Російського посла сергія андрєєва було викликано в МЗС Польщі після того, як вранці 24 березня під час ракетного удару рф по Україні російська крилата ракета порушила повітряний простір Польщі і протягом 39 секунд знаходилася над Польщею в районі Осердова.

Вже 24 березня польське МЗС заявило, що Польща "вимагатиме пояснень від росії" у зв'язку з черговим порушенням повітряного простору країни.

Через інцидент Польща піднімала пару винищувачів і стежила за польотом ракети.

Віце-прем'єр та міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш запевнив, що якщо ракета полетить до цілі у Польщі, її буде збито.

Найсерйозніший інцидент із російською ракетою над Польщею після 24 лютого 2022 року, пише видання, стався у грудні 2022 року, коли під час масованого російського ракетного удару по Україні російська ракета Х-555 пролетіла над Польщею та впала в лісі неподалік Бидгощі. Її було знайдено лише за кілька місяців випадковою людиною.

У листопаді 2022 року в селі Пшеводув Грубешівського повіту вибухнула ракета, що сталося під час українською ППО чергової російської повітряної атаки на Україну. Внаслідок вибуху загинули двоє людей.