poshkodzhennya-chongarskogo-mostu-zsu-zruynuvali-zhittyevo-vazhliviy-dlya-voroga-marshrut

Пошкодження Чонгарського мосту: ЗСУ зруйнували життєво важливий для ворога маршрут

 • 1148457 переглядiв

Деталі

Рано вранці 22 червня 2023 року Збройні сили України завдали удару по Чонгарському автомобільному мосту між Кримським півостровом та окупованою росією Херсонською областю. Ці мости обслуговують один з двох основних шляхів сполучення між Кримом і Херсоном.

Маршрут через Чонгарські мости є найпрямішим шляхом з російського кримського логістичного хабу в Джанкої та запорізького напрямку, де росія наразі обороняється від масштабного українського наступу.

Цитата

"Тимчасове закриття траси призвело до того, що життєво важливим російським логістичним конвоям довелося витрачати щонайменше на 50% більше часу на те, щоб дістатися до фронту альтернативними маршрутами. За повідомленнями, російська влада майже напевно побудувала понтонну переправу на заміну мосту впродовж 24 годин після нападу. Дуже ймовірно, що переправа обмежена лише військовим транспортом", - йдеться в звіті.

"Швидкість, з якою була побудована альтернативна переправа, вказує на те, наскільки цей маршрут є життєво важливим для російських військових зусиль в окупованій Україні", - додають аналітики.

Доповнення

За словами речниці Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, Чонгарський міст у тимчасово окупованому Криму перебуває під вогневим контролем українських військових. Вона повідомила, що зараз в росіян ускладнений рух логістики через Чонгарський напрямок, й вони змушені використовувати Армянський напрямок. Але цей шлях набагато ближчий до позицій Сил оборони. Через це вони знервовані і не можуть його використовувати так само в повну потужність.

"Можна лише коментувати, що далі буде", прокоментували пошкодження мосту до Криму в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарощують свою присутність: У Криму з’явилася нова база забезпечення російських військових

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Нафта дорожчає на тлі падіння запасів у США

     • 637245 переглядiв