ukenru
posadovtsiv-sbu-suditimut-za-otrimannya-800-tis-griven-vidkatu

Посадовців СБУ судитимуть за отримання 800 тис. гривень "відкату"

 • 24098 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, завершили досудове розслідування відносно заступника начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області та заступника начальника одного з управлінь Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях за фактом вимагання та одержання 800 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що працівники СБУ систематично створювали перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів приймання робіт, чим затягували терміни розрахунків з їх виконавцями. Посадовці Служби безпеки України вимагали та одержали від підприємця загалом 800 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодне перерахування коштів за виконані роботи на замовлення держпідприємства. Розмір "відкату" становив 15% від суми укладених договорів", - сказано у повідомленні.

Їх дії кваліфіковано за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, - ред.).

За даними ДБР, 24 грудня 2019 року слідчі ДБР затримали правоохоронців під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 550 тисяч гривень в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

Наразі сторона захисту знайомиться із матеріалами кримінального провадження, після чого його матеріали будуть скеровані до суду.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Ужгороді затримали оперуповноваженого контррозвідки Служби безпеки України, який вимагав у чоловіка 1,5 тисячі доларів неправомірної вигоди за забезпечення йому безперешкодного перетину державного кордону при вивезенні за межі країни готівки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП