ukenru
poroshenko-vidpoviv-na-petitsiyu-pro-zaboronu-polietilenovikh-paketiv

Порошенко відповів на петицію про заборону поліетиленових пакетів

 • 25685 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Президент України Петро Порошенко звернувся до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана із проханням комплексно вирішити проблему засмічення країни поліетиленовими пакетами. Про це йдеться на сайті голови держави, передає УНН.

"Проблема щодо обмеження використання поліетиленових пакетів повинна вирішуватися в контексті реформування галузі поводження з відходами та реалізації стратегічних документів... У зв’язку з цим я звернувся до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з проханням забезпечити ґрунтовне опрацювання цієї петиції, вжити заходів, спрямованих на комплексне вирішення порушеного питання, створення дієвих механізмів високого рівня захисту навколишнього природного середовища та здоров'я населення з урахуванням світового, зокрема європейського, досвіду, міжнародних зобов’язань України", - зазначив Глава держави.

При цьому він наголосив, що в Україні законодавчо не обмежено використання полімерних пакувальних пакетів, а низька вартість i доступність створює переваги перед іншими пакувальними продуктами. Втім масове використання полімерних пакувальних пакетів довготривалого розкладу загострює проблему забруднення навколишнього середовища та стану благоустрою території, спричиняє засмічення вулиць, зелених та прибережних зон, систем водовідведення, водойм та морських акваторій, створює небезпеку виникнення аварійних ситуацій, знищення представників тваринного світу.

Крім того, Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом передбачає приведення у відповідність з європейським законодавством законодавства України у сфері поводження з відходами, серед іншого, передбачено обмежити щорічне споживання легких пластикових пакетів на одну особу та встановити заборону на розповсюдження легких пластикових пакетів на безкоштовній основі в місцях продажу.

Голова держави також подякував за активну громадянську позицію та привернення уваги суспільства до питання, яке є "актуальним і потребує урегулювання".

Як зазначив Президент, відповідна петиція за три місяці з дня оприлюднення набрала 25 312 голосів громадян.

Нагадаємо, у Львові вирішили обмежити комерційне використання одноразових поліетиленових пакетів в магазинах та супермаркетах.

Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА підтримав електронну петицію №2125 щодо заборони використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів.

Українські Національні Новини

Політика