ukenru
popri-viynu-shukayut-vtikachiv-pravookhorontsi-zdiysnyuyut-operativno-rozshukovi-zakhodi-z-metoyu-ekstraditsiyi-tarpana

Попри війну шукають втікачів: правоохоронці здійснюють оперативно-розшукові заходи з метою екстрадиції Тарпана

 • 232939 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Попри війну в Україні органи прокуратури продовжують працювати задля притягнення до кримінальної відповідальності підозрюваних у тяжких злочинах осіб, які повтікали та переховуються за кордоном. Про це йдеться у відповіді Одеської обласної прокуратури на запит УНН.

Суть

Підозрюваний у розкраданні близько 300 млн грн на проекті "Глибоководний випуск" Руслан Тарпан продовжує переховувався за кордоном з 2017 року. За даними слідства, утікач перебуває у міждержавному розшуку та може проживати зараз в ОАЕ. Тож, прокуратура готує документи з метою його екстрадиції.

Правоохоронці продовжують оперативно-розшукову діяльність стосовно Тарпана та не зупиняли її через війну в Україні. Деталі цієї роботи не розкривають, на виконання вимог українського законодавства.

Цитата

"Відомості, що стосуються проведення оперативно-розшукової діяльності стосовно зазначеної у запиті особи (Руслан Тарпан - ред.), не підлягають розголошенню (відповідно до ЗУ "Про оперативно розшукову діяльність - ред)", - йдеться у відповіді прокуратури.

До теми

Виданням "Стопкор" оприлюднені відомості про вірогідну співпрацю розшукуваного Тарпана з федеральною службою охорони росії. У 2016 році він, зокрема, отримав від ФСО росії навіть іменну подяку.

“З Вашою участю було створено та показано унікальну виставкову експозицію, яка викликала непідробний інтерес та захоплені відгуки у фахівців та широкого загалу, дозволила проілюструвати історію нашої країни через історію кращих зразків автомобільної та мотоциклетної техніки, продемонструвати престиж та славу російської держави”, — йдеться у тексті подяки.

На той момент, коли Тарпан отримував нагороду від російських служб, в Україні вже 2 роки тривала війна з росією.

Нагадаємо

У Верховній Раді переконані, що правоохоронці мають домогтися екстрадиції колишнього депутата одеської міськради Тарпана попри воєнний стан, адже ані судові, ані слідчі заходи в країні не зупиняються.

Додамо, що окрім прокуратури, розслідування стосовно Тарпана та його формально колишньої дружини Оксани Шишовської здійснює також і Державна служба моніторингу України. Його результати поки не розголошують.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП