ponad-800-litnikh-meshkantsiv-chasiv-yaru-vidmovliaiutsia-vid-evakuatsii-miska-administratsiia

Понад 800 літніх мешканців Часів Яру відмовляються від евакуації - міська адміністрація

 • 32435 переглядiв

875 переважно літніх мешканців залишаються в Часовому Яру Донецької області, незважаючи на постійні обстріли, відсутність комунальних послуг та зусилля влади переконати їх евакуюватися, оскільки вони відчувають себе як вдома і не мають куди йти.

У Часовому Яру на Донеччині залишається 875 жителів, здебільшого – це люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус, передає УНН.

875 людей залишаються у громаді. Ми трохи зменшили кількість, люди трохи посунулись. Але сказати, що це великий потік, не можу. Люди все одно залишаються у своїх квартирах і будинках. Як ви бачите, кількість не мала

– розповів Сергій Чаус.

Він розповів, що міська влада намагається переконати людей виїжджати. Вчора для них провели телеміст з одним із "шелтерів" у центрі України, щоб продемонструвати, як влаштовані мешканці міста, які вже погодилися на евакуацію.

Однак, як каже керівник МВА , попри обстріли, відсутність електроенергії, води і газу, чимало жителів не готові виїжджати.

Більшість – це люди пенсійного віку, кому далеко за 60. Казати, що вони не знають, куди їхати – не зовсім правильно. Вони не розуміють, як вони себе будуть бачити у суспільстві далі. Тут вони перебувають вдома. Так, постійна небезпека. Так, постійно стріляють. Так, відсутність електроенергії, води, газу. Але вони вдома. Це їхній основний наратив. Вони кажуть, що вони вдома і їм нікуди їхати. Постійні обстріли, що не вщухають, тиші у місті в останні місяці просто не існує

– розповів посадовець.

За його словами, російська артилерія, авіація атакують щоденно, хоча і є хвилини затишшя. Для тих, хто залишається у місті, привозять воду та продуктові набори.

Гуманітарну допомогу жителі отримують – розвезення води, мінімальний набір того, що можна зробити під час бойових дій, ми виконуємо, не дивлячись на ризики і складну ситуацію

– сказав Сергій Чаус.

Нагадаємо

За оцінками Донецької ОДА, Часів Яр зруйнований на 70%. Аналогічно тому, як були зруйновані інші міста, які знаходяться вздовж лінії фронту: Лиманська громада зруйнована на 80%, а Бахмут, Авдіївка – стерті з лиця землі.

росія постійно штурмує Часів Яр, залучаючи механізовану складову: пресофіцер16.02.24, 14:55

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі