ponad-40-tysiach-ukraintsiv-sformuvaly-viiskovo-oblikovyi-dokument-cherez-diiu

Понад 40 тисяч українців сформували військово-обліковий документ через Дію

 • 13101 переглядiв

Портал Дія запустив сервіс для формування військово-облікового документа онлайн. За тиждень понад 40 000 українців скористалися цією послугою, отримавши документ з QR-кодом, що має юридичну силу.

Більше ніж 40 тисяч українців сформували військово-обліковий документ на порталі Дія з початку запуску сервісу, повідомили у четвер, 8 серпня, у пресслужбі Дії, передає УНН

У життєвих ситуаціях - від працевлаштування на роботу -  до проїзду блокпоста потрібен військово-обліковий документ із QR-кодом. Дія потурбувалась, щоб ви могли сформувати документ за кілька кліків на порталі. Тиждень як запустили сервіс - і вже 40 000+ українців сформували документ

- йдеться у повідомленні. 

В Дії також розповіли, що за потреби можна його роздрукувати  чи зберігати в електронній версії. Адже документ з Дії має таку ж юридичну силу, як і паперовий чи застосунок Резерв+. Це зручно, бо кожен може перевірити коректність інформації в реєстрі Оберіг, зокрема про бронювання, вказали в Дії. 

Доповнення

Щоб отримати документ необхідно: авторизуватись на порталі Дія - сервіс Військово-обліковий документ- Подати заяву - підписати заяву електронним підписом.

Протягом 10 хвилин отримаєте документ у кабінет громадянина, додали в Дії. 

Нагадаємо 

З 30 липня на порталі "Дія" тепер можна отримати цифровий військово-обліковий документ з QR-кодом. Він має таку ж юридичну силу, як паперовий, і може використовуватися для працевлаштування та проходження перевірок на блокпостах.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі