politseiski-na-lvivshchyni-vykryly-skhemu-zbutu-narkotykiv-u-vypravnii-kolonii-ta-vyluchyly-kanabisu-na-10-mln-hrn

Поліцейські на Львівщині викрили схему збуту наркотиків у виправній колонії та вилучили канабісу на 10 млн грн

 • 25758 переглядiв

У Львівській області поліція викрила схему незаконного обігу наркотиків, що діяла з виправної колонії, вилучивши канабіс на 10 мільйонів гривень та затримавши всіх членів злочинного угруповання.

На Львівщині поліцейські викрили та затримали торговців наркотиками, які збували свій товар у виправній колонії. Попутно правоохоронці знешкодили дві нарколабораторії та вилучили канабісу на 10 мільйонів гривень. Про те як пройшла операція з викриття розповіли у пресслужбі Нацполіції, передає УНН.

Деталі

За даними правоохоронців збуту наркотичних засобів та психотропних речовин зловмисники організували на територію Дрогобицької виправної колонії №40. При чому лідер злочинної банди, який і розробив та налагодив схему збуту сам перебував в цей момент за ґратами.

Для збуту готової продукції фігурант залучив до ведення наркобізнесу ряд "довірених" осіб як з-поміж утриманців пенітенціарної установи, так і з волі. Один з учасників слідкував за функціонування нарколабораторій, інші відповідали за формування "замовлень" та їх "перекиди" через охоронюваний периметр на територію тюрми.

Заходи з затримання усіх учасників групи проходили у два етапи. 

5 березня правоохоронці провели перший етап заходів та затримали двох фігурантів під час передачі чергової партії до місця позбавлення волі.

Щомісяця заробляли понад 2 мільйони гривень: в Одесі викрили групу наркоторговців 13.03.24, 15:38

Затриманим та ще двом їхнім спільникам повідомили про підозри.

12 березня копи вийшли на нарколабораторії, й затримали учасника банди, який відповідав за їх функціонування.

За даними слідчих нарколабараторії власники нелегального бізнесу облаштували у двох приватних будинках у Львівському районі. Вони обладнали приміщення спеціальними системами підігріву, освітлення, автоматичного поливу, підживлення ґрунту і повітря тощо.

За результатами другого етапу заходів поліцейські вилучили канабісу на 10 млн грн.

Одному із затриманих повідомили про підозру за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Наразі усі викриті правоохоронцями члени наркоугруповання знаходяться під вартою. Досудове розслідування триває.

Колишнього президента Гондурасу засудили в США за пособництво наркоторговцям - AP08.03.24, 21:15

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі