ukenru
politolog-rozpoviv-khto-i-navischo-krutit-sumnivni-reytingi-prituli

Політолог розповів, хто і навіщо "крутить" сумнівні рейтинги Притули

 • 12979 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Для Києва, як для столиці України, співпраця місцевої влади з центральною дуже важлива. Цим привілеєм наділений один кандидат на посаду міського голови Києва - Ірина Верещук. Про це у своєму блозі написав політичний експерт Валентин Гайдай, передає УНН.

"Головним її (Верещук, - ред.) плюсом є, то, що вона як раз на "ти" з центральною владою. Недарма вона з невеликою іронією підкреслювала, що в її команді - президент. Але ж для Києва, як столиці і як для міста з особливим статусом дуже важлива співпраця місцевої влади з центральною, її всіляка підтримка і комунікація.

Зайвий раз варто відзначити, що мало стати мером Києва, треба ще стати і головою Київської міської держадміністрації, а це - прерогатива президента і уряду", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метро на Троєщину за Кличка кияни не дочекаються - політолог

У Верещук є велика ймовірність отримати коаліцію у Київраді, додав експерт. Оскільки рейтинги влади в столиці сьогодні значні, що теж дає велику підтримку Верещук, вважає Гайдай.

"Варто визнати, що Верещук дійсно веде свою компанію нехай неідеально, але грамотно і, навіть намагається впроваджувати сучасні креативи, як, наприклад, з використанням соцмереж", - додав експерт.

Політолог зазначає, що у Верещук найбільше шансів поборотися за крісло мера в другому турі.

"Очевидно, це розуміють у Кличка, тому зараз рекламуються неоднозначні рейтинги кандидатів в мери Києва, згідно з якими, на другому місці після Кличко не Верещук, а Притула. Але дуже малоймовірно, що конфігурація по кандидатам в мери саме така. Все ж не можна порівнювати нехай і відомого шоумена Притулу і висуванку від влади Верещук ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав передумови програшу Кличко в другому турі

Гайдай також прокоментував передвиборну діяльність чинного мера Києва і кандидата на посаду міського голови Віталія Кличка.

"Чим ближче дата виборів, тим все більше дивує киян, та й усіх українців діючий мер столиці В. Кличко - то найбільший флагшток відкриє, то новий фонтан на Володимирській гірці з фігурою Архангела Михайла, а то і взагалі - Подільсько-Воскресенський міст або, принаймні, його підсвітки. Чи допоможе це Кличку перемогти - побачимо в листопаді, коли і відбудеться другий тур", - додав експерт.

Нагадаємо, за прогнозами букмекерів, до другого туру в Києві виходять Кличко і Верещук.

Українські Національні Новини

Політика