ukenru
pokazali-foto-z-pidpisannya-tomosu-chlenami-sinodu-vselenskogo-patriarkhatu

Показали фото з підписання Томосу членами Синоду Вселенського патріархату

 • 11017 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Митрополит Чиказький Нафанаїл (Сімеонідіс) показав фотографії з підписання на засіданні Синоду Вселенського патріархату 9 січня у Стамбулі його учасниками Томосу про автокефалію Православної церкви України. Він оприлюднив їх на свій сторінці в Facebook, передає УНН.

"Сьогоднішнє засідання Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату було винятковим. Разом з Його Святістю ієрархи підписали Томос про автокефалію Автокефальної Церкви України", - повідомив митрополит Чиказький Нафанаїл.

На фотографії, оприлюднених митрополитом Нафанаїлом, видно десяток священнослужителів і Патріарха Варфоломія, який тримає у руках Томос. На іншому фото Томос підписують.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, і повернули до Стамбула для підпису членами Синоду згодом.

Українські Національні Новини

Політика