podatkova-polityka-hetmantseva-pryzvede-do-zanepadu-ukrainskoi-ekonomiky-pidpryiemytsia

Податкова політика Гетманцева призведе до занепаду української економіки – підприємиця

 • 121060 переглядiв

Яна Матвійчук, волонтер і підприємець, стверджує, що податкова політика, яку впроваджує Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, серйозно гальмує українську економіку.

Податкова політика, яку здійснює голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сильно гальмує українську економіку і, якщо, його не зупинити, у майбутньому призведе до її занепаду. Таку думку в ексклюзивному інтервʼю  УНН висловила волонтерка, засновниця креативної агенції ARENA CS, членкиня Борду Young Business Club Яна Матвійчук. 

Податкова політика Гетманцева призведе до ще більшого занепаду економіки. Бізнес буде йти в тінь, закриватися, переїжджати в європейські країни.  Мета політики українських податківців – контроль, а не зростання економіки. А Україні сьогодні необхідне економічне зростання і податкова політика має бути стимулюючою для відкриття більшої кількості бізнесів саме в Україні. Більше бізнесів – більше податків і більше ресурсів на оборону. А сьогодні економічна політика українських чиновників спрямована на знищення економіки

- сказала Матвійчук.

За її словами, наразі податкова політика Гетманцева сильно гальмує українську економіку. 

"Чиновники змінюються, у відставку йдуть топ-керівники різних державних ланок, але Гетманцев сидить на місці. Публічна критика та протести ФОПів ніяк не вплинули на нього. Тобто, хтось дуже зацікавлений у тому, щоб Гетманцев залишався на тому місці, де він зараз", - зазначила Матвійчук.

ФОПи визначились: найбільш негативний вплив на розвиток підприємництва в Україні чинить Данило Гетманцев 20.12.23, 19:09

На її думку, бізнес не заявляє публічно про тиск з боку податкової і Гетманцева не через страх, а через зневіру.

"Мені здається, що не страх податкового тиску стримує людей від відкритого протистояння Гетманцеву – тут саме питання того, що це, як виявилося, марна трата часу. Гетманцев – чиєсь протеже і публічний осуд чи невдоволення зараз нічого не вирішують. Всі знають про Гетманцева і його податкові "витвори мистецтва", але аби це все зупинити – треба політична воля", - сказала Матвійчук.

Нагадаємо

Співзасновниця банку "Конкорд" Олена Сосєдка заявила, що готова публічно розповісти, як голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВР Данило Гетманцев знищив її банк, та закликала Президента України Володимира Зеленського захистити український бізнес від свавілля Гетманцева.

Вона також запропонувала Гетманцеву запросити її на засідання парламентського комітету й особисто запитати про все, що його цікавить. 

Окрім того, Сосєдка заявила, що готова публічно розповісти про те, як Гетманцев знищив банк "Конкорд", на засіданні Ради з питань підтримки бізнесу при Президентові. Вона просить членів ради В’ячеслава Климова, Артема Бородатюка, Олега Гороховського, Костянтина Єфименка, Тараса Кицмея, Олександра Конотопського та Дмитра Олійника, а також Юлію Свириденко запросити її на засідання.

За словами члена Ради товариства у The Aspen Institute Kyiv, директора економічних програм Українського інституту майбутнього Анатоля Амеліна, бізнес в Україні вже знаходиться у відчаї. Він готовий публічно говорити про тиск на підприємців з боку податкової та силовиків.

Популярні

Новини по темі

Над Сумщиною вночі збили два "шахеди"

 • 24957 переглядiв