pochesnyi-imperator-yaponii-akikhito-sviatkuie-90-i-den-narodzhennia

Почесний імператор Японії Акіхіто святкує 90-й день народження

 • 59031 переглядiв

Почесний імператор Японії Акіхіто відсвяткував свій 90-й день народження в колі сім'ї, включаючи нинішнього імператора Нарухіто, який одужав після серцевої недостатності та операції на очах.

Почесний імператор Японії Акіхіто у суботу відзначив свій 90-річний ювілей. З цієї нагоди відбудеться святкування у сімейному колі за участю імператора Нарухіто та наслідного принца Акісіно. Про це повідомили в управлінні справами імператора, передає УНН.

Деталі

У липні минулого року у Акіхіто діагностували легку серцеву недостатність, проте після проходження лікувального курсу стан його здоров'я знову став стабільним. Почесний імператор також переніс операцію з видалення катаракти на правому оці.

Колишній імператор цікавиться подіями, що відбуваються як в Японії, так і за кордоном, він регулярно читає газети і дивиться телевізійні програми. Акіхіто любить грати в японські шахи "сіги" і, незважаючи на поважний вік, продовжує наукові дослідження бичкоподібних риб. Вільний час він проводить зі своєю дружиною Мітіко, подружня пара часто гуляє разом вранці.

Акіхіто займав імператорський трон з 7 січня 1989 по 30 квітня 2019 року, коли добровільно склав повноваження через похилого віку. З 1 травня 2019 року імператором Японії став його старший син Нарухіто. У 2021 році Акіхіто встановив рекорд довголіття серед монархів країни.

Імператор Японії висловив сподівання на швидке відновлення миру в Україні09.09.23, 13:25 • [views_395760]

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Японія ухвалила рекордний оборонний бюджет із $56 млрд

     • 100341 переглядiв