ukenru
pivdenna-koreya-rozshirit-obmezhennya-na-tli-splesku-omicron-ta-seryoznikh-vipadkiv-covid-19

Південна Корея розширить обмеження на тлі сплеску Omicron та серйозних випадків COVID-19

 • 21487 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Кількість нових випадків коронавірусу в Південній Кореї вперше за три дні в п'ятницю впала нижче 5 тисяч, але уряд вирішив продовжити жорсткі правила соціального дистанціювання ще на два тижні до середини січня, щоб спробувати зменшити критичні випадки та стримати варіант Omicron. Про це пише інформаційне агенство Yonhаp, передає УНН.

Деталі

За даними Корейського агентства з контролю та профілактики захворювань (KDCA), в країні було зафіксовано 4 875 нових випадків інфікування COVID-19, що збільшило загальну кількість випадків до 630 838. Південна Корея повідомила про ще 108 смертей від COVID-19, загальна їх кількість зросла до 5 563.

64,5% цих випадків припадає на область Великого Сеула.

Прем’єр-міністр Кім Бу Кюм оголосив про продовження жорстких правил соціального дистанціювання до 16 січня, сказавши: "У нас все ще є багато пацієнтів із критичними захворюваннями від коронавірусу та смертей".

Відповідно до цих заходів, максимальний розмір приватних зібрань обмежено чотирма людьми по всій країні.

KDCA обмежить час входу в кінотеатри та виставкові зали до 21 години.

Органи охорони здоров’я також додали великі роздрібні магазини та універмаги до переліку бізнес-закладів, які вимагають від відвідувачів повної вакцинації або мати негативний результат тесту. Захід набуде чинності 10 січня.

Посилені правила викликали сильну реакцію з боку дрібних торговців і самозайнятих людей. Щоб полегшити ситуацію, прем’єр-міністр заявив, що уряд компенсує їм втрату доходу, завдану через обмеження для бізнесу, до 28 січня.

Додамо

У п'ятницю країна повідомила про 269 нових випадків Omicron, в результаті чого загальна кількість випадків досягла 894. Серед них 186 випадків були завезені, а 83 були локально передані.

KDCA повідомила, що Південна Корея почала використовувати свої нещодавно розроблені тести полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) по всій країні в четвер.

Новий ПЛР-тест скорочує час виявлення варіанту Omicron до трьох-чотирьох годин з трьох-п’яти днів.

Новий ПЛР-тест – перший у світі, який може виявити всі п’ять основних варіантів коронавірусу. За даними агентства охорони здоров’я, він також продемонстрував 100% точність як для негативних, так і для позитивних тестів.

Станом на п’ятницю 86,1% з 52 мільйонів людей в країні отримали одну дозу щеплення проти COVID-19, 82,8% були повністю імунізовані, а 34,4% отримали ревакцинацію.

Українські Національні Новини

Новини Світу