pislia-zaiavy-ombudsmena-pro-nezakonnyi-vyizd-za-kordon-rodychiv-chynovnykiv-pid-pryvodom-evakuatsii-ditei-syrit-vidkryly-provadzhennia-prokuratura

Після заяви Омбудсмена про незаконний виїзд за кордон родичів чиновників під приводом евакуації дітей-сиріт відкрили провадження - прокуратура

 • 12635 переглядiв

За заявою Офісу Омбудсмена про незаконний виїзд за кордон родичів чиновників розпочато розслідування, повідомила у четвер пресслужба Київської міської прокуратури, пише УНН.

Деталі

"Розпочато кримінальне провадження за фактами, викладеними Уповноваженим Верховної Ради з прав людини про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини", - повідомили в прокуратурі у соцмережах.

Досудове розслідування, як зазначається, проводиться за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України - незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.

У межах кримінального провадження, як вказано, перевірятиметься інформація, поширена Офісом Омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї міста Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон.

А також буде перевірено інформацію про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами нашої держави, не повернувся до України, додали у прокуратурі.

"У межах слідства усім зазначеним у заяві фактам буде надана правова оцінка", - наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо

3 липня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що посадовці Служби у справах дітей та сім’ї міста Києва й Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва відправили своїх близьких родичів супроводжувати майже 70 дітей-сиріт до Німеччини, щоб перші, ймовірно, змогли втекти за кордон. 

Популярні

Новини по темі