ukenru
pilhovi-tsiny-na-elektroenerhiiu-dlia-ukraintsiv-prodovzhuiut-shmyhal

Пільгові ціни на електроенергію для українців продовжують - Шмигаль

 • 101445 переглядiв

Український уряд вирішив продовжити пільгову ціну на електроенергію 2,64 грн за кіловат для населення до 31 травня та пільгову ціну на газ 7,96 грн за кубометр для населення до кінця літа.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про ухвалення сьогодні урядом рішення про продовження дії пільгової ціни на електроенергію для населення - на рівні 2,64 грн за кіловат - ще на місяць, пише УНН.

Сьогодні уряд ухвалює рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення. 2 гривні 64 копійки за кіловат. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня

- вказав Шмигаль у Telegram.

Як уточнив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, уряд вніс зміни до своєї постанови №483. "Пролонговано, з метою соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на електричну енергію для побутових споживачів в умовах воєнного стану в Україні, чинну фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів, встановлену на рівні 2,64 грн/кВт год з ПДВ, до 31 травня 2024 року", - зазначив Мельничук у Telegram.

Прем'єр вказав також, що цього місяця ми затвердили постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа. Також цього тижня державний "Нафтогаз" продовжив дію пільгової ціни на газ для населення. Вона, як і раніше, буде складати 7 грн 96 коп. за куб блакитного палива.

23.04.24, 13:50 • [views_0]