pidtoplennia-stolychnoho-metro-sud-vidpravyv-shche-odnoho-pidozriuvanoho-pid-domashnii-aresht

Підтоплення столичного метро: суд відправив ще одного підозрюваного під домашній арешт

 • 18784 переглядiв

Подільський райсуд Києва обрав запобіжний захід начальнику служби колії метрополітену Володимиру Сидоренку. Його підозрюють у службовій недбалості, що призвела до підтоплення метро і закриття частини "синьої" гілки.

Сьогодні, 25 липня, Подільський райсуд Києва суд обрав запобіжний захід начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель столичного метро Володимиру Сидоренку.  Він буде знаходитись під цілодобовим домашнім арештом. Про це УНН повідомляє із посиланням на Суспільне.

Деталі

Суддя задовольнив клопотання прокурора. Посадовець перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 23 вересня.

Він зобов'язаний зʼявлятися до слідчого прокурора, не виїжджати за межі Києва без сповіщення слідчого.

Посадовця та в.о. начальника метрополітену Віктора Вигівського підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до підтоплення метро і подальшого закриття частини "синьої" гілки.

Раніше повідомлялось, що суд обрав запобіжний захід для головного інженера, виконуючого обов’язків начальника КП "Київський метрополітен" через підтоплення станцій підземки у столиці.

Нагадаємо

23 липня у прокуратурі повідомили, що у справі про підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська" у метро Києва посадовцям метрополітену повідомлено про підозру у службовій недбалості.

У КМДА відреагували на отримання підозр посадовцями метро через підтоплення тунелю, у заяві стверджуючи, що "під час будівництва було неякісно споруджено конструкцію тунелю цієї ділянки", а "основні звинувачення полягають у нібито неналежному утриманні та обслуговуванні тунелю, а також його експлуатації".

24 липня у Київській міській прокуратурі вказали, що у справі про підтоплення тунелів столичного метро проведено низку експертиз, і одна з них показала, що причиною руйнування тунелю є неналежна експлуатація, а не неякісне будівництво. 

Популярні

Новини по темі