pidtoplennia-kyivskoho-metropolitenu-pravookhorontsi-provely-dodatkovyi-ohliad-tuneliv

Підтоплення Київського метрополітену: правоохоронці провели додатковий огляд тунелів

 • 25319 переглядiв

Київська поліція провела детальну перевірку тунелю метро на ділянці Деміївська-Либідська після аварійної ситуації, що спричинила витоки, призначивши судову експертизу. Це сталося після офіційного розслідування службової недбалості та закриття шести станцій метро через загрозу безпеці через пошкодження тунелю.

Київські правоохоронці провели додаткове обстеження тунелю між станціями метро Деміївська-Либідська. Про це з посиланням на Головне управління Національної поліції у місті Києві, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що слідчі дії проводяться у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель метрополітену. 

Сьогодні, 19 грудня, слідчі управління поліції у метрополітені спільно з експертами провели ретельний огляд тунелю між станціями метро Деміївська-Либідська, поверхні над тунелем, русла річки Дніпро та навколишньої місцевості. Також, у рамках кримінального провадження вже призначена комплексна судова будівельно-технічна експертиза

- резюмували в Нацполіції. 

Сьогодні, 19 грудня, слідчі управління поліції у метрополітені спільно з експертами провели ретельний огляд тунелю між станціями метро Деміївська-Либідська, поверхні над тунелем, русла річки Дніпро та навколишньої місцевості. Також, у рамках кримінального провадження вже призначена комплексна судова будівельно-технічна експертиза.

Доповнення

У відомстві нагадали, що 13 грудня правоохоронці провели одночасні обшуки у рамках кримінального провадження за кваліфікацією "Службова недбалість" (ч. 2 ст. 367 КК України) в "Київському метрополітені", "Метробуді" та структурних підрозділах КМДА, щоб встановити відповідальних за пошкодження тунелю метро.

Нагадаємо

8 грудня в тунелі метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" з’явилися нові тріщіни, у які просочується вода, що створило реальну загрозу безпеці перевезення пасажирів. Тому 6 станцій "синьої гілки" метро були зачинені щонайменше на 6 місяців. 

Згодом між станціями "Теремки" та "Деміївська" у Києві запрацював "човниковий рух" поїздів. 

Ремонт на "синій гілці" метро: за пересадку киянам за перший день компенсували 110 тис. грн19.12.23, 10:09

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі