pid-vyhliadom-humanitarnoi-dopomohy-v-ukrainu-nezakonno-vvozyly-freon

Під виглядом гуманітарної допомоги в Україну незаконно ввозили фреон

 • 28995 переглядiв

Українські митники викрили групу, яка, використовуючи керівництво благодійної організації, незаконно ввезла фреоновий газ на суму понад 14 мільйонів гривень в якості гуманітарної допомоги, таким чином уникнувши митних зборів. Директорка благодійної організації раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги.

Працівники Волинської митниці спільно з детективами БЕБ викрили незаконне ввезення комерційного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомляє Державна митна служба України, пише УНН.

Використовуючи реквізити благодійної організації, група осіб завезла на територію України газ фреон вартістю понад 14 млн грн для подальшого продажу. Товар задекларували як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Правоохоронці встановили, що директорка згаданої благодійної організації вже притягувалася раніше до кримінальної відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні викрили схему поставок кераміки в анексований Крим

Ольга Розгон

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Дніпрі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 34624 переглядiв