pid-ehidoiu-rukhu-kalynovtsi-pryiniato-rishennia-stvoryty-proiekt-biloruskyi-dron

Під егідою руху "Калиновці" прийнято рішення створити проєкт "Білоруський дрон"

 • 19201 переглядiв

Рух "Калиновці" ініціює проєкт "Білоруський дрон" для забезпечення добровольців БПЛА. Проєкт включає навчання фахівців, проєктування та виробництво дронів для використання на фронті.

Білоруські добровольці прийняли рішення під егідою руху "Калиновці" створити проєкт "Білоруський дрон". Серед його основних цілей, зокрема – це проєктування та власне виробництво. Про це повідомив керівник проекту "Білоруський дрон" Ігор Турцевіч під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Упродовж всього часу скільки триває російська агресія проти України, дуже гостро стоїть питання безпілотних літальних апаратів. У полку Калиновського є декілька підрозділів, де молоді, талановиті хлопці та дівчата нищать ворога non stop. Зараз прийнято рішення під егідою руху "Калиновці" створити проєкт "Білоруський дрон". Це дуже складний проєкт, який потребує багато зусиль, багато фінансів, часу та енергії, всього чого так не вистачає зараз, але ми впораємося,

- сказав Турцевіч.

Він назвав основні цілі цього проєкту:

  • створення системи забезпечення білоруських добровольців засобами БПЛА за підтримки донаторів та об'єднаних демократичних сил Білорусі.
  • навчання та підготовка фахівців у питанні використання БПЛА
  • проєктування та власне виробництво

Вже є перші екземпляри, які досить успішно працюють на фронті, на лінії розмежування,

- сказав Турцевіч.

Також за словами Турцевіча серед цілей застосування та аналіз ефективності роботи БПЛА при виконанні бойових завдань.

Громадський Руху "Калиновці" створено, як об’єднання представників білоруських демократичних сил та білоруських добровольців, за ради визволення Білорусі, від колабораціоністського режиму Лукашенко, а також відновлення конституційного ладу в РБ після нападу з її території 24 лютого 2022 року.

Понад 60 білоруських добровольців загинули в Україні у війні проти Росії24.07.24, 16:03

Популярні

Новини по темі