ukenru
perevedenikh-z-orlo-vyazniv-verbuvali-boyoviki-abroskin

Переведених з ОРЛО в'язнів вербували бойовики - Аброськін

 • 7350 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Із ув'язненими, які відбували покарання в установах виконання покарань на тимчасово окупованій території Луганської області і тиждень тому були передані для подальшого відбування покарання на підконтрольній українському уряду території, бойовиками проводились вербувальні заходи з метою залученням до протиправної діяльності проти України. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін у Facebook, передає УНН.

"Тиждень тому, 20 березня, бойовики ЛНР під містом Щастя передали для подальшого відбування покарання на території України 60 ув’язнених, які перебували в установах виконання покарань ВК №38, ВК №11, ВК №24 на тимчасово непідконтрольній території Луганщини", - нагадав він.

Зі слів Аброськіна, усі 60 - це особи, які відбували покарання за скоєння особливо тяжких злочинів від 9 років до довічного ув’язнення.

"Але найцікавіше, як би смішно це не лунало, але бойовики розраховують своє майбутнє на десятиріччя вперед: з кожним в’язнем проводились вербувальні заходи з метою залученням до протиправної діяльності проти України, кожному після відбуття покарання пропонували здійснювати збір оперативної інформації по ситуації в Україні, переміщення підрозділів Збройних сил України та надання будь-якої інформації щодо діяльності державних органів", - розповів перший заступник голови Нацполіції.

"Щось дуже сумніваюся, що найманці дочекаються інформації про переміщення підрозділів ЗС України від довічно засуджених, мабуть, якщо тільки останнім вони будуть передавати інформацію щодо умов перебування в установах пенітенціарної системи України. Й ця інформація дійсно для найманців терористичних угруповань в найближчий час буде корисна, бо до цього їм вже потрібно готуватися", - підсумував Аброськін.

Нагадаємо, 20 березня із в'язниць з ОРДЛО на підконтрольну територію забрали 60 українців. У лютому з ОРДЛО вже забирали 33 засуджених, а в грудні минулого року - 42.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП