parlament-estonii-skhvalyv-proiekt-rozirvannia-dohovoru-pro-pravovu-dopomohu-z-rf

Парламент Естонії схвалив проєкт розірвання договору про правову допомогу з РФ

 • 58823 переглядiв

Парламент Естонії ухвалив проєкт уряду про розірвання з Росією договору про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, передає телеканал ERR, пише УНН.

Деталі

Про намір розірвати договір глава МЗС Естонії Маргус Цахкна повідомляв у січні. Згідно з рішенням парламенту, договір діятиме до весни 2025 року, після чого припинить свою дію.

У матеріалі телеканалу наголошується, що розірвання договору може створити додаткові складнощі для громадян. Наприклад, під час укладання чи розірвання шлюбу з громадянином Росії чи під час оформлення документів спадщину.

18 січня глава МЗС Естонії Маргус Цахкна повідомив, що уряд країни ухвалив рішення про розірвання договору про правову допомогу з Росією. За розірвання договору тоді проголосували 62 депутати, проти – 10, ніхто не утримався. Того ж дня аналогічне рішення ухвалив уряд Латвії.

Доповнення

Договір про правову допомогу між Естонією та Росією було укладено 19 березня 1995 року. Угода передбачає спрощення юридичних процедур, доставку документів та співробітництво у розслідуванні кримінальних справ. Щоп'ять років він автоматично продовжувався. Для денонсації договору сторона повинна повідомити іншу сторону не менше ніж за шість місяців до закінчення п'ятирічного періоду. Цей період завершиться 18 березня 2025 року, після чого договір не буде продовжено.

Україна та Естонія розпочали переговори щодо безпекової угоди. В ОП повідомили деталі19.03.24, 17:27

Популярні

Новини по темі

Велика Британія та Австралія уклали оборонну угоду

 • 34974 переглядiв

WSJ: Ассанж може уникнути екстрадиції

 • 31467 переглядiв