ukenru
parafiya-upts-mp-na-dnipropetrovschini-pidtrimala-priyednannya-do-ptsu

Парафія УПЦ МП на Дніпропетровщині підтримала приєднання до ПЦУ

 • 10696 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Віряни Свято-Покровського храму Української православної церкви Московського патріархату в селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровської області підтримали перехід до складу Православної церкви України. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо.Свобода.

Так, за словами представників храму, настоятель церкви отець Василь 30 грудня після служби виніс на розсуд вірян пропозицію приєднання храму до новоствореної єдиної канонічної помісної автокефальної української православної церкви.

"Ми цього не заперечуємо і не приховуємо. Я думаю, це перший крок. А після надання Україні томосу 6 січня буде певна послідовність кроків, мабуть, нам будуть допомагати юристи, напевно, треба буде зареєструвати новий статут в місцевих органах", – повідомив помічник настоятеля храму Володимир Дерев’янко.

Також він додав, що віряни організували збір підписів за перехід до складу ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УПЦ МП заявили, що й далі користуватимуться Почаївською лаврою

Водночас, в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму в селі Рубанівському до складу ПЦУ "не відповідає дійсності".

"Громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії Української православної церкви", – повідомили в єпархії.

Раніше УНН повідомляв, що понад 30 парафій УПЦ МП перейшли до Православної церкви України після Об'єднавчого собору.

Нагадаємо, 15 грудня під час Об’єднавчого собору в Києві було ухвалено рішення про створення єдиної помісної Православної церкви України. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

Українські Національні Новини

Політика