ukenru
opituvannya-polovina-ukrayintsiv-vvazhayut-borotbu-z-koruptsiyeyu-povnistyu-provalnoyu

Опитування: половина українців вважають боротьбу з корупцією повністю провальною

 • 10952 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Половина українців вважає боротьбу з корупцією в країні повністю провальною. Про це йдеться в опитуванні Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, яке було проведено спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, передає УНН.

"Абсолютна більшість населення (83%) вважає боротьбу з корупцією в Україні неуспішною, причому 50% – повністю провальною. Успішність у боротьбі з корупцією вбачають 9%, причому лише 1% оцінює цю боротьбу як повністю успішну. У порівнянні з груднем 2017 року на 6% зменшилася частка позитивних оцінок і на 3% зросла частка оцінок негативних", - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що майже половина опитуваних (48%) не бачить жодної інстанції, яка б активно боролася з корупцією в Україні.

Опитування проходило з 19 по 25 травня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру у вимаганні 30 тисяч і отриманні хабара 15 тисяч доларів США судді одного з районних судів м. Дніпро.

Українські Національні Новини

Суспільство