operatsiia-zsu-na-kurshchyni-ukraina-neukhylno-dotrymuietsia-norm-mizhnarodnoho-humanitarnoho-prava-minreintehratsii

Операція ЗСУ на курщині: Україна неухильно дотримується норм міжнародного гуманітарного права - Мінреінтеграції

 • 19882 переглядiв

Українські військові надають гуманітарну допомогу місцевому населенню курської області рф. Мінреінтеграції підтверджує, що Україна неухильно дотримується норм міжнародного гуманітарного права в цій операції.

Українські військові у курській області надають допомогу місцевому населенню водою, продуктами та ліками. Українська сторона  чітко дотримується норм міжнародного гуманітарного права у бойових діях в регіоні рф. Про це заявили у Мінреінтеграції, передає УНН

У Мінреінтеграції розповіли, що відбулося чергове засідання комісії з міжнародного гуманітарного права під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Воно було присвячене питанню дотримання норм міжнародного гуманітарного права українською стороною у бойових діях на території курської області рф.

Зеленський поїхав на прикордоння Сумщини і заслухав Сирського: у курській області взято під контроль ще один населений пункт22.08.24, 11:59

Як повідомляється, представник Генштабу ЗСУ розповів про створення військової комендатури та її роль у забезпеченні правопорядку на підконтрольних територіях. 

Він зазначив, що ЗСУ надають допомогу місцевому населенню водою, продуктами харчування, ліками та медичною допомогою.

Учасники наради наголосили, що Україна приділяє особливу увагу дотриманню норм міжнародного права. Для цього було проведено навчання військовослужбовців. 

Зазначається, що на засіданні комісії були присутні представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Українська сторона неухильно дотримується норм міжнародного гуманітарного права в операції на Курщині

- підкреслила Ірина Верещук.

Нагадаємо

16 серпня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що з головою Сумської ОВА Володимиром Артюхом налагодили процес формування гумдопомоги для цивільних на території проведення операції Сил оборони в курській області рф.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В курську почали встановлювати залізобетонні укриття

     • 9281 переглядiв