ombudsmen-mobilizatsiiu-osib-yaki-ne-dosiahly-25-richnoho-viku-traktuiu-yak-porushennia-yikhnikh-prav

Омбудсмен: мобілізацію осіб, які не досягли 25-річного віку, трактую як порушення їхніх прав

 • 16215 переглядiв

В Україні фіксуються непоодинокі випадки мобілізації осіб, які не досягли 25-річного віку, що є порушенням законодавства. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

В Україні фіксуються непоодинокі випадки мобілізації осіб, які не досягли 25-річного віку, що є порушенням законодавства. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції у вівторок, передає кореспондент УНН.

Є непоодинокі випадки мобілізації осіб, які не досягли 25-річного віку. У мене багато таких звернень. Я трактую це як порушення їхніх прав. Згідно із законом про мобілізацію, чітко вказано, що під мобілізацію потрапляють громадяни, які досягли віку 25 років

- сказав Лубінець.

За його словами, були випадки, коли чоловіків, яким не було 25-и, примушували підписувати документ, що вони прийшли "добровільно" та хочуть мобілізуватися.

Нагадаємо

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, прокоментував конфлікти між представниками ТЦК та військовозобов'язаними, зазначивши, що звернення часто вириваються з контексту.

Популярні

Новини по темі

Херсон знову зазнав атаки ворога: поранено чоловіка

 • 22507 переглядiв

Вступ-2024: закінчується реєстрація на іспити на бакалаврат

 • 12589 переглядiв