olimpiada-2024-zmahannia-z-tryatlonu-dozvolyly-u-seredu-pislia-cherhovoho-testu-na-yakist-vody-u-seni

Олімпіада-2024: змагання з триатлону дозволили у середу після чергового тесту на якість води у Сені

 • 11353 переглядiв

Організатори дозволили провести олімпійські змагання з триатлону в Сені після покращення якості води. Рішення ухвалили на основі останніх аналізів, незважаючи на нічний дощ.

Організатори дозволили провести олімпійські змагання з триатлону серед жінок і чоловіків у середу після того, як останні тести води в річці Сена показали нижчий рівень бактерій, поклавши край невизначеності щодо того, чи можна проводити заплив у центрі Парижа після злив, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

"Ми з великою радістю отримали цю новину, - сказав агентству Reuters технічний директор французької федерації триатлону Бенджамін Мазе. - Тепер, коли ми знаємо, що братимемо участь у перегонах, ми можемо подумки повністю перейти на режим змагань".

Перегонам у середу дали зелене світло, незважаючи на дощ уночі.

Організатори оголосили це рішення на основі аналізу проб води з річки, взятих напередодні о 5-ій ранку, та після обговорень з експертами з погоди, згідно з даними організаторів Ігор.

Зливи знову почалися близько 5:45 ранку в середу, що ускладнило умови перегонів на велосипедному етапі, який включає кілька крутих поворотів і чверть маршруту по мощених дорогах.

Триатлон, задуманий як центральне видовище Паризької Олімпіади, стартує і фінішує на мосту Александра III і проводить спортсменів повз ділянку Єлисейських полів та пам'ятки, включаючи Музей Орсе.

"Результати останніх аналізів води, отримані о 3:20 ранку, були оцінені Всесвітнім триатлоном як відповідні вимогам, що дозволяє проводити змагання з триатлону", - йдеться у заяві організаторів Олімпіади і Міжнародного союзу триатлону.

Доповнення

Чоловічий триатлон був запланований на вівторок, але його було відкладено до середи після того, як річка не пройшла перевірку якості води.

Олімпіада-2024: заплив триатлоністів перенесли через якість води в Сені30.07.24, 15:00

Популярні

Новини по темі