ukenru
okupanty-vykraly-blyzko-23-tysiach-artefaktiv-z-khersonskoho-kraieznavchoho-muzeiu-khersonska-ova

Окупанти викрали близько 23 тисяч артефактів з Херсонського краєзнавчого музею - Херсонська ОВА

 • 24271 переглядiв

Під час російської окупації Херсона з краєзнавчого музею міста було викрадено близько 23 000 експонатів та деяке технічне обладнання. Нині українські фахівці вирішують питання евакуації музейного фонду та зберігання музейних предметів у сховищах інших областей України.

У Херсоні відбувається евакуація музейного фонду та передача музейних предметів до сховищ інших областей. Водночас на сьогодні з’ясовано, що під час окупації російські загарбники викрали близько 23 тис. артефактів, а також частину технічного устаткування.

Про це передає УНН із посиланням на Херсонську ОВА.

Під час окупації військові рф викрали близько 23 тис. артефактів та частину технічного устаткування, зруйнували та пошкодили експозиційне обладнання. Нині відбувається евакуація музейного фонду і вирішується питання зберігання музейних предметів у сховищах інших областей 

– ідеться у повідомленні.

У Херсонській адміністрації повідомили про ряд питань, які обговорювались з міністром культури Ростиславом Карандєєвим, під час його візиту до Херсону.

Було звергнуто увагу на питання створення укриттів у закладах культури міста, оскільки наразі не передбачені державні субвенції на підтримку культури. За словами Карандєєва, МКІП допоможе облаштувати в Херсоні укриття-хаб для забезпечення мистецького та освітнього процесу, - для цього будуть використані зовнішні кошти.

Із залученням зовнішніх коштів МКІП допоможе облаштувати в Херсоні укриття-хаб для забезпечення мистецького та освітнього процесу 

– ідеться у повідомленні.

На Херсонщині відмінусували "шахед", ворог поцілив у музей15.03.24, 08:30 • [views_0]

Ігор Тележніков

Війна