okupanty-pryvoziat-v-zaporizku-aes-liudei-yaki-pratsiuvaly-na-inshykh-typakh-reaktoriv-i-nezdatni-keruvaty-zaes-kotin

Окупанти привозять в Запорізьку АЕС людей, які працювали на інших типах реакторів і нездатні керувати ЗАЕС - Котін

 • 23598 переглядiв

Через важку ситуацію на ЗАЕС, пов’язану із діями окупантів, обладнання станції продовжує зношуватись. Українського персоналу на станції залишилося близько 700 осіб, і ця кількість постійно зменшується.

Некомпетентні дії персоналу, який росатом привозить на ЗАЕС, приводять до деградації обладнання. Про це в ефірі телемарафону розповів президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, передає кореспондент УНН.

ЗАЕС перебуває в важкому стані що пов’язано з перебуванням там загарбників та некомпетентного персоналу росатома. Нашого персоналу залишається близько 700 людей і ця кількість постійно скорочується, тому що люди працюють під сильним тиском, їх змушують підписувати контракти з росатомом, часто вони просто змушені повертатися на контрольовану територію. Їх заміщає персонал росатому. Але ці люди здебільшого приїжджають з реакторів РБМК, це абсолютно інший тип реактору і вони не мають компетенцій керувати нашими блоками.

- сказав Петро Котін.

Деталі

Він розповів, що на станції фіксують чисельні випадки деградації обладнання, пов’язанні із некомпетентними діями персоналу. Зокрема, перетікання реагентів із першого контуру реактора в другий.

Він зазначив, що наразі лише МАГАТЕ є надійним і офіційним джерелом інформації про події на ЗАЕС. За його словами, рада керуючих МАГАТЕ може вплинути на ситуацію, оскільки приймає обов’язкові для виконання всіма членами МАГАТЕ резолюції. Місяць тому до цього органу приєдналася Україна, і де буде використовувати усі можливості для того, зоб змусити росію повернути ЗАЕС законному оператору – Енергоатому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запорізькій АЕС окупанти наказали використовувати мастило, яке може призвести до відмови генераторів та радіаційної аварії – Енергоатом

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Цьогоріч майже 130 тисяч українців отримали паліативну допомогу

     • 21850 переглядiв

    Шмигаль обговорив з прем’єром Литви посилення ППО України

     • 19702 переглядiв

    Столичне "детективне агентство" викрили на незаконному стеженні

     • 18478 переглядiв