okupanty-posyliuiut-militarizatsiiu-u-shkolakh-ta-khochut-aktyvnishe-zaluchaty-kazakiv-do-osvitnoho-protsesu

Окупанти посилюють мілітарізацію у школах та хочуть активніше залучати "казаків" до освітнього процесу

 • 33224 переглядiв

На окупованих територіях України планують посилити мілітаризацію освіти через залучення "казаків". Вони навчатимуть дітей військової справи та викладатимуть пропагандистські предмети.

У школах на тимчасово окупованих територіях планують активніше залучати до навчального процесу так званих "казаків". Про це повідомили у Центрі національного спротиву, пише УНН.

Деталі

У Центрі повідомили, що у тимчасово окупованому Донецьку відбувся освітній семінар з питань участі казацьких угруповань у конкурсах для отримання грантів у сфері освіти.

Окупанти планують максимально мілітаризувати освіту на тимчасово окупованих територіях України. Відомо, що псевдогерої у переважній більшості навчатимуть дітей військової справи, а також будуть інтегровані у викладання пропагандистських предметів на кшталт політінформації чи навіть історії

- йдеться у повідомленні.

В ЦНС додали, що практика залучення "казаків" до освітнього процесу на загарбаних теренах України не нова. До прикладу, на Херсонщині ці представники окупаційних військ  розповідали дітям про те, як впроваджують руский мир на знищених ними ж українських землях, демонструють фільми про красу рф і про те, як важливо стати частиною росії ще у минулому навчальному році.

Нагадаємо

На окупованих територіях України вступ до ДОСААФ стане обов'язковим з 14 років. росія намагається підготувати цивільних до мобілізації та залучає дітей до війни проти своєї Батьківщини.

росія роздасть пропагандистські щоденники школярам з окупованої Донеччини - Центр нацспротиву16.08.24, 14:57

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

Monobank третю добу знаходитися під DDoS-атакою

 • 41285 переглядiв

росіяни впритул підходять до околиць Покровська

 • 29563 переглядiв