okupanty-namahaiutsia-pokrashchyty-pozytsii-poblyzu-stelmakhivky-holova-ova

Окупанти намагаються покращити позиції поблизу Стельмахівки - голова ОВА

 • 21500 переглядiв

Російські війська не змогли прорвати українську оборону біля Стельмахівки на Луганщині і застосували авіацію для атак, у тому числі бомбу КАБ-500 у Невському.

У Луганській області російські загарбники намагалися покращити позиції поблизу Стельмахівки, але прорвати оборону українських військ їм не вдалося. Окупанти вдарили авіабомбою по Невському, а також залучали авіацію для ударів по Серебрянському лісу, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає УНН.

Деталі

"Вчора ворог зміг активно застосовувати штурмову та тактичну авіацію – вдарив по території Серебрянського лісництва та по Невському. Зокрема, безпосередньо в селі стався вибух авіабомби КАБ-500 – росіяни поцілили по раніше зруйнованому ними домоволодінню", - інформує начальник Луганської ОВА.

Піхота противника, з його слів, також отримала підтримку з неба. "Декілька разів загарбники намагалися покращити власні позиції поблизу Стельмахівки, але прорвати оборону наших військ їм не вдалося", - вказав Лисогор.

На окупованих територіях, за даними голови ОВА, так звана "народна рада лнр" ухвалила закон щодо наділення окупаційної влади окремими повноваженнями стосовно обліку громадян, які виїхали з районів Крайньої Півночі та прирівняних до них місцевостей та мають право на отримання житлових субсидій. Акт має необмежений термін дії. Заселення Луганщини малими народами набуло офіційного статусу.

Окрім того, розповів Лисогор, без світла та води вже більше тижня залишаються не тільки десятки тисяч людей в окупації, ай промислові об’єкти. У Довжанську зупинені одразу п’ять шахт. Гірників вдалося підняти на поверхню в аварійному порядку, але підтримку підприємств здійснювати неможливо. Окупаційна влада зекономила на штаті ремонтних бригад настільки, наскільки це було можливим.

Нагадаємо

У Донецькій області 22 грудня від ударів російських окупантів загинули три жителі Торецька. Ще дев’ять людей отримали поранення.

Популярні

Новини по темі

Негода залишила без світла 387 населених пунктів в Україні

 • 33386 переглядiв