ukenru
okupanti-namagayutsya-nasaditi-rubl-na-khersonschini-ale-bez-uspikhu

Окупанти намагаються насадити рубль на Херсонщині, але без успіху

 • 185915 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Російські окупанти намагаються насадити рубль в Херсонській області, проте без успіху. Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Цитата

«Намагання введення рубля в окупантів було вже давно. Вони почали спочатку з того, що казали, що будуть роздавати пенсії та зарплати в рублях. Це ще на початку квітня була така інформація, але ми бачимо, що ще й досі відбувається тільки украдання та збирання коштів з українців. Так звані податки, вони збирають у гривнях. На сьогодні гауляйтер Херсонської області видав своє розпорядження – Сальдо, це було два дні тому, що від учора вводиться в обіг двовалютне ходіння, тобто ходіння рубля та гривні. Курс призначили 1 до 2", - розповів Хлань напередодні.

Деталі

За його словами, окупанти повідомляли, що невдовзі всі торгівельні мережі мають обов'язково приймати рубль, а цінники вже мають бути в рублях та гривнях.

"Наскільки я знаю, ще у Херсонській області такого не відбувається, й люди не дуже хочуть й взагалі відмовляються брати російський рубль на оплату", - сказав Хлань.

Доповнення

Хлань повідомляв, що з квітня 2022 року в Херсонській області окупанти планують вводити в обіг рублі. Вони планували змушувати приймати рублі в магазинах і, можливо, виплачувати зарплати "новій адміністрації".

Українські Національні Новини

Економіка