ofitsiino-vidomo-pro-3800-myrnykh-zhyteliv-yaki-perezhyly-tortury-okupantiv-henprokuror

Офіційно відомо про 3800 мирних жителів, які пережили тортури окупантів - Генпрокурор

 • 26518 переглядiв

Станом на 22 грудня офіційно відомо про 3800 мирних жителів, які пережили тортури з боку окупантів, але загальна кількість може бути значно більшою, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, пише УНН.

Деталі

"Тисячі українських мирних жителів залишаються незаконно утримуваними росією. Наближаючись до Різдва, часу надії та єдності, ми закликаємо світ пам’ятати про них і об’єднати зусилля, щоб забезпечити їхнє звільнення та повернення", - написав Костін в Х.

За його словами, на сьогоднішній день офіційно відомо про 3800 мирних жителів, які пережили тортури окупантів. Але загальна кількість може бути значно більшою.

Розслідується понад 1100 кримінальних справ щодо катувань, встановлено понад 80 підозрюваних у цих військових злочинах; 18 із них уже засуджені.

"Ми повинні діяти швидко і рішуче, щоб створити ефективний міжнародний механізм для звільнення незаконно затриманих і притягнення до відповідальності тих, хто вчинив проти них злочини", - додав Костін.

Нагадаємо

Поліцейські встановили особи росіян, які катували чотирьох мешканців села Здвижівка Київської області під час окупації регіону у березні 2022 року. Командиру військослужбовців рф, який віддавав накази катувати українців, повідомили про підозру.

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі

ЄС відправляє в Україну ще 500 електрогенераторів

 • 26669 переглядiв

Світове виробництво автомобілів зросло на 10%

 • 18131 переглядiв