ukenru
odna-z-kompaniy-kirovogradskogo-mazhoritarnika-po-vukha-u-kriminalnikh-sudovikh-spravakh

Одна з компаній кіровоградського мажоритарника "по вуха" у кримінальних судових справах

 • 25140 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. За останні три роки компанія кіровоградського мажоритарника Євгенія Лучкова - ТОВ "Агрокомтрейд-Альянс" - фігурувала у 58 кримінальних судових справах. Про це свідчать дані YouControl, передає УНН.

Так, до прикладу, сьогодні Товариство фігурує у кримінальному провадженні № 32015100000000248, від 2 жовтня 2015 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить Головне слідче управління Національної поліції України, процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України.

За даними слідчих, невстановлені особи, діючи за попередньою змовою зі службовими особами та працівниками українських банків ПАТ "АКБ "Конкорд", ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ПУМБ" та інших банківських установ, з метою прикриття незаконної діяльності, направленої на здійснення фінансово-господарських операцій з переказу безготівкових грошових коштів в готівку, організували на території Кіровоградської області та в інших невстановлених досудовим слідством місцях, діяльність низки суб'єктів господарської діяльності (юридичних осіб), які зареєстровані на номінальних керівників та засновників, які фактично реального стосунку до їхньої діяльності та управління коштами на їхніх рахунках не мають.

Слідчі встановили, що на рахунки вищевказаних банків співучасники злочину організували надходження безготівкових грошових коштів від вітчизняних суб'єктів підприємницької діяльності, які мали намір ухилитися від сплати податків.

Під час досудового розслідування встановлено, що "Агрокомтрейд-Альянс" є одним з 31 підприємства, реквізити якого використовувались у незаконній діяльності.

Досудове розслідування триває.

Всього у компанії 60 судових справ за останні три роки, підрахувала аналітична система YouControl.

Також, згідно з даними YouControl, щодо компанії відкрито 1 виконавче провадження, від 24 квітня 2019 року.

Розмір статутного капіталу "Агрокомтрейд-Альянс" становить 5 млн грн.

Засновником та кінцевим бенефіціарним власником компанії є Євгеній Лучков. Він же буде балотуватися на позачергових виборах до Верховної Ради по 100-у округу (Кіровоградська область).

Українські Національні Новини

Політика