obstril-rf-dytiachoho-kafe-v-zaporizkii-oblasti-v-kushuhumskii-hromadi-oholosyly-den-zhaloby

Обстріл рф дитячого кафе в Запорізькій області: в Кушугумській громаді оголосили День жалоби

 • 21091 переглядiв

У Запорізькій області 21 серпня оголошено День жалоби за загиблими внаслідок обстрілу Малокатеринівки. Двоє людей загинули, восьмеро поранені, серед них діти, після атаки на дитяче кафе та повторного обстрілу.

Сьогодні, 21 серпня, у Кушугумській громаді Запорізької області оголосили Днем жалоби за загиблими внаслідок ворожих ударів по селищу Малокатеринівка 20 серпня. Серед загиблих -14-річний хлопець, який помер внаслідок обстрілу армією рф дитячого кафе. Про це УНН повідомляє із посиланням на Запорізьку ОВА. 

"У Кушугумській громаді 21 серпня оголосили Днем жалоби за загиблими внаслідок російської агресії", - йдеться у повідомленні ОВА. 

Внаслідок двох ворожих обстрілів селища Малокатеринівка 20 серпня загинуло двоє людей, ще восьмеро отримали поранення. 

Близько 17:40 ворог атакував артилерійським снарядом дитяче кафе. Воно знаходилося в центрі селища. Поряд – стадіон, де за 15 хвилин мало розпочатися тренування з футболу.

На місці прильоту я побачила поранених дітей. Більше всього постраждали ті, хто перебував на подвір’ї кафе. Я намагалась допомогти хлопчику, який був без свідомості, хотіла відтягнути його від пожежі. Боялась, що ми удвох там згоримо. У хлопчика було сильне поранення в ногу

- розповіла жителька Малокатеринівки Світлана, яка проживає навпроти дитячого кафе.

Карети екстреної швидкої допомоги приїхали за лічені хвилини. Хлопчика 14 років з найбільш важкими пораненнями одразу забрали до лікарні. Під час реанімаційних дій він помер. 18-річна дівчина та шестеро дітей перебувають у лікарні. Дві дитини –  у важкому стані. Один підліток має поранення середньої тяжкості, ще троє – легкі поранення. 

На Запоріжжі армія рф вдарила понад 300 разів, підліток загинув, 6 дітей та 3 дорослих поранено21.08.24, 08:36

О 23:08 російські окупанти здійснили повторний обстріл населеного пункту. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено 50 приватних будинків, сім з них зруйновані вщент. В одній з будівель виявлено тіло загиблого чоловіка – жителя Малокатеринівки. Поранення отримала 45-річна жінка.

Війська рф ввечері обстріляли Малокатеринівку на Запоріжжі з артилерії: є загиблий та поранена21.08.24, 08:50

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі