ukenru
novorichni-svyata-polyublyayut-85-ukrayintsiv

Новорічні свята полюбляють 85% українців - опитування

 • 10093 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Більшість українців полюбляє новорічні свята, свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумков, передає УНН.

"Любов до новорічних свят відчуває 85%, по-різному буває у 10% і не люблять ці свята лише 5%. 64,5% українців новорічну ніч проведуть дома, в родинному колі, ще 17,5% – в гостях у друзів чи родичів, 4% – в громадському закладі чи на публічному святкуванні, 1% – "у колі" Інтернету, 1% – на самоті перед телевізором, 1% – у цікавій подорожі по Україні, 0,5% – за кордоном, а 4,5% не святкуватимуть, а просто підуть спати", - йдеться в повідомленні.

Середня сума, яку українці готові витратити на новорічний стіл, становить 1752 гривні. При цьому 23% опитаних відповіли, що у них на святкування немає грошей.

28% Українців виступає за Діда Мороза в ролі роздавача подарунків, за Святого Миколая - 12%. Санта Клаус до вподоби всього 3,5% українців. Водночас 33% відповіли, що не має значення, хто роздає подарунки.

Щодо подарунків ситуація не змінилася. 53% хотіли б отримати здоров’я, 44% - мир у країні, 37% - лад у сім’ї, розуміння близьких, 25% - гроші, 18,5% - успіхи дітей, 15% - хорошу роботу.

Нагадаємо, експерт назвала подарунки-табу на Новий рік. На новорічні свята не слід дарувати засоби гігієни, білизну й рушники, а також сувеніри, кухонне приладдя, гроші та сертифікати на оплату послуг й товарів.

Українські Національні Новини

Суспільство