ukenru
nimetske-zmi-poznachilo-krim-rosiyskim-pomilku-vipravili-pislya-lista-posolstva

Німецьке ЗМІ позначило Крим російським: помилку виправили після листа посольства

 • 28466 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Редакція новин "Tagesschau" в одному з сюжетів позначила Крим "російським". Утім, через звернення українського посольства та одного з відомих місцевих журналістів, швидко визнала свою помилку, виправила та попросила вибачення. Про це в Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник, інформує УНН.

Цитата

"На звернення журналіста "BILD" Юліана Ропске та оперативний лист посольства до Першого німецького ТВ-каналу ARD, редакція новин "Tagesschau" визнала свою технічну помилку позначення Криму як частини Росії, виправила її, а також попросила вибачення", - написав Мельник.

Варто нагадати

Це не перший міжнародний скандал на цю тематику. Схожі інциденти з публікаціями мап, де Крим помилково позначений як  "російський", стаються регулярно. Українські дипломати звертаються з вимогою виправляти такі помилки. У більшості випадків до них дослухаються.

Міністерство закордонних справ України ще з кінця 2015 року здійснює проект “Крим на карті світу” і закликає небайдужих повідомляти про факти некоректного зображення належності Криму. Цей проект має на меті відстежувати некоректне позначення на мапах окупованого українського Криму як “російського”. 

Так, минулого року посольство України в Фінляндії домоглося виправлення хибного позначення українського Криму як нібито території Росії на мапі в публікації провідної медіакомпанії країни, громадської телерадіокомпанії Yle.

Ще один відомий випадок стався у 2017 році. Тоді всесвітньо відоме видання The New York Times у своїй статті зобразило Крим на фрагменті мапи як "спірну територію" і зафарбовувало одним кольором з територією Росії, а кордон півострова з Україною був позначений пунктиром.

Утім, видання ця історія не зупинила. І вже минулого року посольство України у США знову закликало американське видання The New York Times виправити карту поширення пандемії COVID-19, де Крим позначений “російським”.

Довідка

Tagesschau - це німецька національна та міжнародна служба телевізійних новин, підготовлена редакцією ARD-aktuell від імені німецької мережі громадського телебачення ARD. Виходить із 1952 року.

На звернення журналіста @BILD @JulianRoepcke та оперативний лист посольства до Першого ТВ-каналу ARD редакція новин @tagesschau визнала свою технічну помилку позначення Криму як частини Росії, виправила її, а також попросила вибачення https://t.co/7onfD8Ygdj

— Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) January 24, 2021

Українські Національні Новини

Політика