nimechchyna-mozhe-vpershe-konfiskuvaty-ponad-720-mln-yevro-rosiiskykh-aktyviv

Німеччина може вперше конфіскувати понад 720 млн євро російських активів

 • 29554 переглядiв

Генеральний прокурор Німеччини Петер Франк хоче конфіскувати більше ніж 720 мільйонів євро російських активів. Про це з посиланням на німецьке видання Spiegel, передає УНН.  

Деталі

Зазначається, що федеральна прокуратура Німеччини вже подала заяву до Вищого земельного суду Франкфурта-на-Майні.

Німеччина продовжить підтримувати Україну, навіть якщо інші "почнуть вагатися" - Шольц09.12.23, 17:12

Відомство планує повернути до державної скарбниці понад 720 мільйонів євро заморожених коштів, які були розміщені дочірньою компанією Московської фондової біржі в німецькій філії великого американського банку J.P. Morgan.

У виданні наголошують, що досі Німеччина лише заморожувала активи російських компаній з санкційного списку ЄС, але через те, що одна з компаній хотіла, щоб її гроші зникли, Федеральна прокуратура почала діяти. Тепер гроші можуть потрапити до державної скарбниці.

Доповнення

У Spiegel пояснили, що на початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, більша частина активів заможних росіян "витекло" з ЄС ще до запровадження перших санкцій.

Для вирішення труднощів була створена "оперативна група" на чолі з колишнім координатором розвідки у Федеральній канцелярії Йоганнесом Гайсманом. Водночас "схеми" із заплутаною структурою компаній досі залишаються проблемою, оскільки це ускладнює доведення фактичного права власності.

Торік Німеччина оцінила загальну суму заморожених активів у трохи менш ніж п'ять мільярдів євро.

Нагадаємо

Німецький Бундестаг ухвалив додатковий бюджет на 2023 рік, що дозволяє здійснювати запозичення поза межами конституційного "боргового гальма" у зв'язку з надзвичайною ситуацією, пов'язаною з війною в Україні.

Німеччина додатково виділить 11,5 млн євро в фонд Україна-НАТО29.11.23, 15:55

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Словаччині тривають протести проти уряду Фіцо

     • 31660 переглядiв

    У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

     • 46315 переглядiв