neznachni-lokalni-nedoliky-minkult-prozvituvav-pro-perevirku-herba-na-monumenti-batkivshchyna-maty

"Незначні локальні недоліки": Мінкульт прозвітував про перевірку герба на монументі "Батьківщина-мати"

 • 20322 переглядiв

Музей історії України замовив технологічне обстеження герба на монументі 'Батьківщина-мати'. Інститут Патона виявив незначні недоліки, які планують усунути, та уклав договір на подальші випробування.

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що за підсумками обстеження герба на монументі "Батьківщина-мати" інститут Патона виявив "незначні локальні недоліки", їх планують усунути, укладено договір на подальші випробування, пише УНН.

Деталі

Музей історії України у Другій світові війні, як повідомляється, ще восени 2023 року звернувся до Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона НАН України "з проханням здійснити незалежне технологічне обстеження герба з метою подальшого контролю та цілісного моніторингу".

"Інститут електрозварювання імені Є. О. Патона провів візуально-оптичний, капілярний, вихроструменевий контроль, а також хімічний аналіз зварних швів металоконструкцій та надав звіт. У ньому йдеться про виявлені незначні локальні недоліки, які не впливають на експлуатацію металоконструкцій в агресивному середовищі. Їх планують усунути найближчим часом", - повідомили у МКІП.

Вказано, що "музей не тільки ініціював проведення робіт з усунення наявних дефектів, а й в липні 2024 року уклав договір з Інститутом електрозварювання імені Є. О. Патона про надання послуг із випробування виробу".

"Стан скульптури й Тризуба знаходиться під пильним контролем музейників та технічних спеціалістів. Водночас увага суспільства та медіа до скульптури "Батьківщина-мати" свідчать про велике значення символу незламності для українського народу", - зазначили у Мінкульті.

Раніше

Директор Інституту Патона повідомив, що встановлення герба на монументі "Батьківщина-мати" не було узгоджено з їхніми фахівцями, зварні шви вже мають ознаки корозії.

Популярні

Новини по темі