ukenru
ne-protrimalisya-y-tizhnya-u-neschodavno-zapuschenomu-poyizdi-do-vidnya-vzhe-znayshli-kontrabandu

Не протрималися й тижня: у нещодавно запущеному поїзді до Відня вже знайшли контрабанду

 • 26811 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. У міжнародному потязі “Київ — Відень”, який почав курсувати лише з червня, виявили контрабандні сигарети, повідомили в Держприкордонслужбі. В Укрзалізниці кажуть: якщо причетні їхні працівники — їх звільнять, повідомляє УНН.

Деталі

Сьогодні вночі прикордонники і митники виявили спробу незаконного переміщення партії сигарет у залізничному пункті пропуску “Чоп (Дружба)”. 

"Приховані від контролю сигарети намагалися перевезти до Угорщини міжнародним пасажирським потягом сполученням “Київ-Відень”. Зауважимо, що курсування цього потяга відновили лише 1 червня, а правопорушники вже намагаються використати це в протиправних цілях", - зазначили у відомстві.

Тютюнові вироби виявили під час огляду пасажирського вагона. В обшивці над вікном правоохоронці знайшли чорні поліетиленові пакети, в яких були сигарети білоруського виробництва без марок акцизного збору України.

За підрахунками, у сховку намагалися перемістити 110 пачок тютюнових виробів. Їх було вилучено співробітниками митниці. Суму оцінки виявлених сигарет наразі встановлюють.

Реакція Укрзалізниці

За цим фактом Укразалізниця розпочала перевірку.

В УЗ зазначили, що якщо буде встановлено, що до контрабанди цигарок причетні їхні працівники - "їх одразу буде звільнено із займаних посад".

Що було раніше

Торік у березні, після введення в Україні карантину для стримування пандемії коронавірусу, міжнародне пасажирське залізничне сполучення припинилося - з 17 березня 2020 року.

Укрзалізниця з червня 2021 року відновила міжнародне сполучення на тлі покращення ситуації з коронавірусом - запустила перший міжнародний рейс "Київ - Відень", який проходить також через Угорщину.

Українські Національні Новини

Суспільство