nbu-opryliudnyv-desiatku-naibilsh-uspishnykh-finansovykh-kompanii-z-obminu-valiut

НБУ оприлюднив десятку найбільш успішних фінансових компаній з обміну валют

 • 14729 переглядiв

НБУ оприлюднив десятку найбільш успішних фінансових компаній з обміну валют.

Національний банк України оприлюднив дані про фінансові результати найбільших компаній, які мають ліцензії регулятора на здійснення обміну валют.

Як повідомив портал "Мінфін", якому Нацбанк надав ці дані для публікації, компанії демонструють значне зростання за показниками фінансових результатів, що свідчить про їхню успішну діяльність та ефективне управління фінансами.

ТАБЛИЦЯ. Десятка найбільших фінансових компаній з обміну валют за фінансовим результатом (дані наведено в млн грн)

Згідно з офіційними даними регулятора, "Альфа-Інвест Груп" очолила рейтинг з фінансовим результатом 189,4 млн грн у 2023 році, демонструючи динаміку зростання у 2964,7% порівняно з 2022 роком.

Друге місце посіла компанія "Ліберті Фінанс", що входить до "КИТ Груп", з фінансовим результатом 153,9 млн грн у 2023 році. Динаміка зростання відповідного показника компанії становить 8402,8%, що свідчить про її темпи розвитку.

Замикає трійку лідерів "Українська фінансова група" з фінансовим результатом 113,3 млн грн у 2023 році та динамікою зростання 8483,3%.

Як повідомляє портал "Мінфін", за оцінкою НБУ, швидкому зростанню показників легальних фінансових компаній з обміну валют сприяє очищення й оздоровлення цього сегмента фінансового ринку, у тому числі виведення з нього сірих і тіньових операторів. У результаті ліцензовані Нацбанком компанії з обміну валют розширюють свою частку ринку. Його найбільші учасники, які демонструють найкращі фінансові результати, також є лідерами за розміром активів і найбільшими платниками податків у своєму сегменті фінансового ринку.

Наприклад, "Альфа-Інвест Груп" і "Ліберті Фінанс" входять до трійки лідерів за розміром активів, демонструючи стабільне зростання та значний внесок до державного бюджету. За даними НБУ, "Альфа-Інвест Груп" сплатила 42,3 млн грн податків, а "Ліберті Фінанс" - 33,8 млн грн.

Популярні

Новини по темі

Спека та дощі: прогноз погоди на сьогодні

 • 12506 переглядiв