natsrada-perevirit-5-kanal-cherez-skandalni-vislovlyuvannya-farion-v-efiri

Нацрада перевірить "5 канал" через скандальні висловлювання Фаріон в ефірі

 • 28384 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Нацрада призначила перевірку телеканалу «5» через скандальні висловлювання екснардепки Ірини Фаріон про російськомовних військових в програмі «Рандеву з Яніною Соколовою». Про це повідомила Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, пише УНН.

Деталі

СБУ і Уповноважений ВРУ з прав людини звернулися до Нацради щодо висловлювань Ірини Фаріон в програмі «Рандеву з Яніною Соколовою», які мають ознаки мови ворожнечі, утисків і підбурювання до дискримінації стосовно українських військовослужбовців. В результаті медіарегулятор призначив позапланову перевірку "5 каналу", на якому відбувалася трансляція.

Нагадаємо

За останні дні Ірина Фаріон стала учасницею декількох скандалів. Зокрема, вона розкритикувала російськомовних українських військових і сказала, що не може назвати їх українцями, що викликало неабияке незадоволення в суспільстві. 

Окрім цього екснардепка опублікувала лист проукраїнського студента з Криму, де були вказані його персональні дані. В результаті юнаком зацікавилась окупаційна влада тимчасово окупованого півострову. 

В результаті Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження щодо висловлювань і публікацій Фаріон.  Також її було звільнено з посади викладачки «Львівської політехніки». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон подає позов до суду через своє звільнення

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

     • 29378 переглядiв

    ССО показали, як за допомогою HIMARS нищать екіпаж ворожого дрона

     • 105167 переглядiв