ukenru
natsbank-zberig-prognoz-schodo-zrostannya-tsin-na-gaz

Нацбанк зберіг прогноз щодо зростання цін на газ

 • 19170 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. У НБУ підтвердили свій прогноз щодо зростання цін на газ на 25% цього року та на 15% наступного. Проте загалом розмір зростання залежатиме від того, яке рішення буде прийнято за результатами роботи місії МВФ у Києві. Про це повідомив на брифінгу заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передає кореспондент УНН.

“Як і раніше, очікуємо зростання тарифів на газ десь на 25% цього року, та на 15% — наступного року”, — сказав Сологуб та додав, що наразі НБУ очікує, яке рішення буде прийняте (за результатами переговорів з МВФ, — ред.), щоб моделювати прогнозні показники.

Як пояснив він, комунальні тарифи складають близько 20% індексу споживчих цін. Тому цього року, відповідно до прогнозу, вплив на інфляцію буде 1,2%.

Нагадаємо, у липні НБУ прогнозував, що зростання цін на газ та комунальні послуги цього року буде на рівні 25%. Це призведе до збільшення інфляції на 0,9 в.п.

Раніше повідомлялось, що до Києва прибула місія МВФ та розпочала роботу. Вже відбулися зустрічі з прем'єр міністром Володимиром Гройсманом та Мінфіном, має відбутись також зустріч з головою НБУ.

Українські Національні Новини

Економіка